Podijeli

Zahtjevi da ruta autoputa Sarajevo-Beograd ide preko Sandžaka

Zahtjevi da ruta autoputa Sarajevo-Beograd ide preko Sandžaka

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i turski predsjednik Recep Tayyjip Erdogan sutra bi u Turskoj trebalo da razgovaraju, između ostalog, o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd, čije finansiranje namjerava da podrži Turska. Srbija i BiH još nisu utvrdile zajednički prijedlog trase. Međutim, pojedine opštine sa jugozapada Srbije i istoka Bosne i Hercegovine ujedinile su se u zahtjevu da institucije dvije zemlje prihvate njihov prijedlog.

Smatraju da ruta u Bosni i Hercegovini treba da ide od Sarajeva preko Goražda i Višegrada, a u Srbiji od Kotromana, odakle će se spajati na Koridor 11 do Beograda.

Protive se trasi kakva je nedavno predložena u Deklaraciji koja je usvojena u Parlamentu BiH, a koja ide od Beograda preko Bijeljine i Tuzle do Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.