Podijeli

Skenderagić: Rudari negiraju navode o izlasku iz jame Stranjani

Skenderagić: Rudari negiraju navode o izlasku iz jame Stranjani

Predstavnici zaposlenika rudnika u Zenici negirali su navode direktora kako su svi rudari koji su jučer odbijali izaći, sinoć napustili jamu "Stranjani".

Zaposlenici rudnika jučer su odbili izaći iz jame u znak protesta zbog najavljenog zatvaranja pogona jer je, prema tvrdnjama Uprave, neisplativ. Predstavnici radnika kažu kako se u jami i dalje nalaze 72 rudara, jer strahuju da će ostati bez posla ili da će biti raspoređeni u jamu "Raspotočje" koju smatraju mnogo nesigurnijom zbog gorskih udara. Iz Uprave rudnika tvrde da neće biti otpuštanja, a da je sigurnost rudara upitna upravo u jami u kojoj sada rade. Navode kako, sukladno jučerašnjoj odluci koju su usuglasili s predstavnicima Sindikata, danas idu u realizaciju postupka trajne obustave proizvodnje u toj jami.

Ispred rudnika Stranjani je Emir Skenderagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi