Podijeli

Kontekst: Pomoć žrtvama poplava

Na koji način fondacije i humanitarna udruženja mogu pomoći ljudima širom regije? Koji su prioriteti, kratkoročno i dugoročno? Jesu li humanitarne akcije uspješnije kad ih podržavaju poznati? Šta se događa s humanosti kad prođu katastrofe?

U nezapamćenim poplavama i klizištima koja su zahvatila regiju na površinu je isplivala solidarnost i humanost među ljudima. Pomoć je potrebna stotinama hiljada osoba, a za oporavak će biti potrebna dugotrajna podrška.

Kako su fondacije i humanitarna udruženja reagovala u ovim vanrednim okolnostima i šta planiraju dalje razgovaramo sa našim gošćama: u Beogradu - Snežana Divac, predsjednica Fondacije "Ana i Vlade Divac"; u Sarajevu - Vesna Bajšanski Agić, direktorica Fondacije Mozaik

Voditeljica Dalija Hasanbegović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi