Podijeli

Kontekst: Izazovi organizacije Olimpijskih igara

Kontekst: Izazovi organizacije Olimpijskih igara

Kako izgleda organizacija Olimpijskih igara? Ko sebi danas i pod kojim uslovima može priuštiti organizaciju najvećeg sportskog događaja na svijetu? 

Tema je na prvi pogled sportska, no evidentno ekonomija, menadžment, graditeljstvo, na kraju i politika vuku konce za postavljanje platforme za to, ultimativno natjecanje.

O izazovima, posljedicama, koristima, isplativosti pa i malim tajnama velikih majstora organizacije olimpijskih igara razgovaramo s našim cijenjenim gostima, a oni su:

- u Sarajevu je jedan od začetnika ideje, a potom i glavni sekretar Organizacijskog odbora XIV zimskih olimpijskih igara, ugledni sportski službenik, danas u mirovini - Ahmed Karabegović, 
- u Beogradu je profesor ekonomije s velikim iskustvom u privredi, diplomatiji, savjetništvu i publicistici, član beogradskog odbora za dobijanje olimpijskih igara 1992. godine - Mihailo Crnobrnja, i          
- u Zagrebu je bivši evropski i svjetski prvak te rekorder, hrvatski plivački olimpijac, danas savjetodavni ekspert u kompaniji Deloitte, nedavno i predsjednik kandidature Zagreba i Rijeke za Evropske univerzitetske igre, Gordan Kožulj. 

Voditelj je Tomislav Cvitković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi