Podijeli

Al Jazeera Svijet: Zlatna groznica u Južnom Sudanu

Al Jazeera Svijet: Zlatna groznica u Južnom Sudanu

U 298. izdanju Al Jazeera Svijeta izdvajamo:

Novi sud u Kolumbiji otvorio je rane iz prošlosti. Prikupljaju se dokazi teških zločina počinjenih tokom pet decenija brutalnog unutrašnjeg sukoba, ali postavlja se pitanje može li to dovesti do pravde i istinskog pomirenja.

Zlatna groznica u Južnom Sudanu. Gram dragocjenog metala u zemlji u kojoj je stopa inflacije viša od 120 posto, pravo je bogatstvo. Naša reporterka otkriva ko od toga ima najviše koristi.

Kina je početkom godine zabranila uvoz reciklažnog otpada, što je izazvalo lavinu ekoloških i ekonomskih posljedica širom svijeta, a mi saznajemo kako se ta odluka odražava na australsku privredu.

Kako je ugljen postao prepreka rastu južnoafričkog turizma i koliko njegova eksploatacija ugrožava opstanak najstarijeg rezervata u Africi?

 

Emisiju vodi Azra Hadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi