Al Jazeera Svijet – 21.09.2014.

Škotska je odlučila. Ostaje u sastavu Velike Britanije. Dugo najavljivani i očekivani referendum pokazao je da većina Škota ne želi prekinuti tristogodišnji savez sa ostatkom Velike Britanije. Dan nakon historijskog opredjeljenja Mirjana Hrga je zabilježila prve reakcije stanovnika Edinburga na rezultate referenduma i s tom pričom otvaramo ovosedmično izdanje Al Jazeera svijeta.  Izdvajamo i priču […]

Škotska je odlučila. Ostaje u sastavu Velike Britanije. Dugo najavljivani i očekivani referendum pokazao je da većina Škota ne želi prekinuti tristogodišnji savez sa ostatkom Velike Britanije. Dan nakon historijskog opredjeljenja Mirjana Hrga je zabilježila prve reakcije stanovnika Edinburga na rezultate referenduma i s tom pričom otvaramo ovosedmično izdanje Al Jazeera svijeta. 

Izdvajamo i priču o eksponatima kineske dinastije Ming – koji su prvi puta izloženi van Kine. Predstavljeni na izložbi u Londonu oslikavaju rani period vladavine dinastije Ming, koji je preobrazio Kinu i njeno mjesto u svijetu.

Emisiju vodi Arduana Kurić.