Poznato svih šest klubova koji idu u play-off Eurolige

Plasman među prvih šest osigurali su Real Madrid, Monaco, Barcelona, Panathinaikos, Olympiakos i Fenerbahce. Klubovi od sedme do desete pozicije će igrati za još dva mjesta u četvrtfinalu.

Dok Partizan još ima šansu boriti se za play-in, Crvena zvezda je odavno ostala bez izgleda za doigravanje (Andrej Čukić / EPA)

Poznato je svih šest klubova koji su izborili direktan plasman u doigravanje košarkaške Eurolige, dok je još otvorena borba za četiri pozicije koje vode u play-in.

Plasman među prvih šest osigurali su Real Madrid, Monaco, Barcelona, Panathinaikos, Olympiakos i Fenerbahce.

Klubovi od sedme do desete pozicije će igrati u play-inu za još dva mjesta u četvrtfinalu.

I Partizan čeka priliku za play-in

Prema trenutnom stanju na tabeli, a ostalo je da se odigraju preostale četiri utakmice 33. kola, te posljednje kolo naredne sedmice, to su Maccabi, Virtus, Baskonia i Anadolu Efes.

Beogradski Partizan, također, ima šansu boriti se za play-in, ali ne zavisi samo od sebe. Ni pobjeda u posljednjem kolu kod kuće nad Valencijom neće garantirati prolaz, ako Efes pobijedi oba preostala meča, a Baskonia jedan.

Drugi beogradski klub u Euroligi, Crvena zvezda odavno je ostala bez izgleda za doigravanje te čvrsto drži 16. poziciju na tabeli. Iza nje su samo Asvel i Alba.

Izvor: Agencije