Obradović prvi stigao do 350. pobjede u Euroligi

Željko Obradović je tokom karijere vodio Partizan, Joventut, Real Madrid, Benetton, Panathinaikos i Fenerbahce, a devet puta je osvajao Euroligu.

Obradović je ostvario 350 pobjeda u 526 susreta Eurolige (Andrej Čukić / EPA)

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović prvi je u Euroligi koji je došao do 350. pobjede u karijeri.

Košarkaši Partizana pobijedili su u četvrtak, kao gosti, Albu u Berlinu rezultatom 94:83, u meču 33. kola Eurolige. To je bila 350. pobjeda srpskog trenera u 526 susreta Eurolige, prenosi Tanjug.

Iza njega su ostali italijanski trener Ettore Messina sa 313 pobjeda, španski trener Pablo Laso sa 249 pobjeda i njegov zemljak Xavi Pasqual sa osam pobjeda manje. Grk Dimitris Itoudis ima 218 pobjeda, crnogorski stručnjak Duško Ivanović pobjedu manje, a turski trener Ergin Ataman ostvario je 216 pobjeda. Deset najuspješnijih trenera Eurolige zaokružuju Grk Georgios Bartzokas sa 198 pobjeda, litvanski stručnjak Šarunas Jasikevičius sa 162 pobjede i Izraelac David Blatt sa 152 pobjede.

Obradović je tokom karijere vodio Partizan, Joventut, Real Madrid, Benetton, Panathinaikos i Fenerbahce. Devet puta je osvajao Euroligu, što ga i u tom aspektu čini najboljim evropskim trenerom svih vremena.

Izvor: Agencije