Zvezda doživjela historijski poraz u Euroligi

Uvjerljivim porazom 55:100 od Efesa, Zvezda je uskratila Partizanu i teorijsku šansu za prolazak u play-in i nastavak borbe u najelitnijem evropskom takmičenju.

Debakl u Istanbulu je najuvjerljiviji poraz Zvezde ikad u elitnom takmičenju (Mehmet Murat Onel / Anadolu via Getty Images)

Košarkaši beogradske Crvene zvezde doživjeli su najteži poraz u Euroligi u historiji, nakon što ih je Anadolu Efes deklasirao 100:55, ali i time uskratili Partizanu i teorijsku šansu za prolazak u play-in i nastavak borbe u najelitnijem evropskom takmičenju.

Efes se plasirao u razigravanje koje ga može odvesti u play-off, odnosno među osam najboljih ekipa Evrope, dok je Zvezda sezonu okončala na 16. mjestu sa 11 pobjeda i 23 poraza, javlja Tanjug.

Debakl u Istanbulu je najuvjerljiviji poraz Zvezde ikad u elitnom takmičenju. Prethodno su najteži poraz doživjeli 2015. godine, kada ih je ruski Khimki pobijedio s 38 poena razlike (53:91).

Uz to što je to Zvezdi najteži klupski poraz u historiji Eurolige, drugi je to najteži poraz u tom takmičenju ikad. Gore je prošla samo Budućnost koju je, prije 11 godina, Montepaschi Siena pobijedila sa 112:49.

Partizan: Hodamo uzdignute glave

Košarkaški klub Partizan poručio je, poslije poraza Crvene zvezde, da će u budućnosti biti i uspjeha i neuspjeha, ali da neće nestati ljubav i poštovanje između igrača i navijača kluba.

„Hodamo uzdignute glave i u danima teškim i u danima slave! Biće pobeda, uspeha, trofeja… biće poraza, eliminacija, biće teških dana… Ali nikada neće nestati ljubav i poštovanje između igrača i navijača Partizana“, piše u objavi kluba uz poruku „Uspeh je u suštini kulminacija neuspeha“.

Partizan se mogao plasirati u play-in Eurolige samo u slučaju da je Crvena zvezda pobijedila Efes.

Izvor: Agencije