Liga prvaka: Atletico bolji od Borussije, Barcelona slavila u Parizu

Prethodno su, u prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka odigranim u utorak, Real i Manchester City odigrali 3:3, dok su Arsenal i Bayern igrali 2:2.

Atletico Madrid i Barcelona na revanš idu s minimalnom prednošću (Daniel Gonzalez / EPA-EFE)

Odličan nogomet donijele su i druge dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka – Atletico je u Madridu pobijedio Borussiju Dortmund 2:1, dok je Paris Saint-Germain na svom terenu poražen od Barcelone 2:3.

Iako se činilo da će, nakon 2:0 u prvom poluvremenu, u Madridu sve biti riješeno, Borussia je uspjela ublažiti poraz. Golove za Atletico postigli su Rodrigo de Paul u četvrtoj minuti utakmice, te Samuel Lino u 32. minuti. Nadu gostima, pred revanš naredne sedmice u Dortmundu, donio je Sebastien Haller u 81. minuti.

Mnogo preokreta u Barceloni

Druga utakmica, odigrana na pariškom Parku prinčeva, donijela je mnogo preokreta. Poveli su gosti iz Barcelone golom Rapinhe u 37. minuti. Početkom drugog poluvremena prvo je Ousmane Dembele izjednačio u 48-oj, a tri minute kasnije Vitinha povisio na 2:1 za domaću ekipu. Rapinha novim golom u 62. minuti izjednačuje, a konačnih 2:3 postavlja Andreas Christensen 15 minuta kasnije.

Prethodno su, u utakmicama odigranim u utorak, Real i Manchester City odigrali 3:3, dok su Arsenal i Bayern igrali 2:2.

Revanš utakmice su na programu naredne sedmice.

Izvor: Agencije