Novi odličan rezultat: Muzaferija šesnaesta u superveleslalomu u Crans Montani

Bosanskohercegovačka skijašica je sa startnim brojem 46 odvezla još jednu odličnu utrku.

Muzaferija je u Crans Montani nastavila sa sjajnim rezultatima (EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE) (Keystone)

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zauzela je 16. mjesto u utrci superveleslaloma za Svjetski kup u alpskom skijanju, održan u Crans Montani.

Dan nakon što je plasmanom na četvrto mjesto u spustu napravila najbolji rezultat u historiji bh. skijanja, Muzaferija je u nedjelju odvezla još jednu dobru utrku i došla do novi bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Muzaferija, koja je počela sa startnim brojem 46, za pobjednicom je imala zaostatak od jedne sekunde i 49 stotinki.

Pobjednica utrke bila je austrijska skijašica Stephanie Venier, koja je u Crans Montani prvi put u karijeri slavila u superveleslalomu Svjetskog kupa, piše Hina.

Tirolka je pobijedila u tijesnoj utrci ispred Italijanki Federice Brignone (+0.04) i Marte Bassino (+0.15), dok je vodeća u ukupnom poretku Švicarka Lara Gut -Behrami bila šesta.

Serija odličnih nastupa

Venier je u svojoj karijeri već pobijedila na dvije utrke spusta, uključujući i jednu ove godine u Cortini d'Ampezzo.

U poretku discipline vodi Gut sa samo pet bodova više od Austrijanke Cornelie Hutter, dok u ukupnom poretku Švicarka ima 205 bodova više od Mikaele Shiffrin, te 286 od Brignone.

Muzaferija je u Crans Montani nastavila sa sjajnim rezultatima. Prije četvrtog, u petak je osvojila 18. mjesto u spustu.

U posljednjih 15-ak dana, skijašica iz Visokog je ostvarila i pobjedu u Europa kupu, te osvojila 14. mjesto u superveleslalomu za Svjetski kup.

Muzaferija u poretku supereleslaloma za ovu sezonu zauzima 29. mjesto sa 33 boda, a ukupnom poretku Svjetskog kupa je 58. sa 102 boda.

Izvor: Al Jazeera i agencije