Dončić obećao platiti pogreb žrtava masovnog ubistva

Slovenski košarkaš planira učestvovati i u dugoročnoj pomoći za ublažavanje posljedica napada koji se dogodilo u beogradskoj školi ‘Vladislav Ribnikar’.

Osmero učenika i zaštitar Osnovne škole 'Vladislav Ribnikar' na beogradskom Vračaru su ubijeni, a nastavnica i još šestero djece je povrijeđeno (Đorđe Kostić / Al Jazeera Balkans)

Košarkaš Dallas Mavericksa i slovenske reprezentacije, Luka Dončić objavio je da će platiti pogrebne usluge i savjetovanja nakon napada u kojem je ubijeno osmero djece i zaštitar u beogradskoj osnovnoj školi, potvrdio je portparol njegove fondacije za američku mrežu ESPN.

Dončić je najavio pomoć nakon masovne pucnjave, a planira učestvovati i u dugoročnoj pomoći za ublažavanje posljedica napada koji se dogodilo u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar.

“Zbog tragedije i izgubljenih dečijih, nevinih života moje srce je slomljeno. Moje misli su sa porodicama žrtava i celom nacijom”, objavio je Dončić. “Moja fondacija, povodom ovog teškog i nemilog dogadjaja, pruža podršku svim porodicama, učenicima i nastavnicima Osnovne škole Vladislav Ribnikar”.

Dončić je rođen u Sloveniji, ali ima čvrste porodične veze sa Srbijom gdje žive njegovi baka, tetka i rođaci. Njegov otac Saša porijeklom je iz Srbije, podsjeća Hina.

Traži način kako podržati učenike, nastavnike i porodice

Fondacija je objavila kako Dončić “traži načine kako neposredno i dugoročno podržati učenike, profesore i porodice pogođene pucnjavom”.

“Predan sam tome i nastaviću dijeliti novosti i načine podrške kako pojedinosti postaju dostupne”, poručio je košarkaš.

Osmero učenika i zaštitar Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na beogradskom Vračaru su ubijeni, a nastavnica i još šestero djece je povrijeđeno kad je na njih pucao 14-godišnji učenik te škole.

Učenik je potom pronađen i uhapšen u školskom dvorištu, a nedugo zatim priveden je i zadržan u policiji njegov otac. Maloljetnik neće kazneno odgovarati, a ocu prijeti do 12 godina zatvora.

Izvor: Agencije