Zrinjski i Dinamo doživjeli nove evropske poraze

Regionalni predstavnici u UEFA Konferencijskoj ligi Zrinjski, Dinamo i Čukarički poraženi su u četvrtom kolu ovog takmičenja.

Zrinjski je doživio novi poraz na gostovanju u Varšavi (EPA)

Nogometaši bh. predstavnika Zrinjskog poraženi su rezultatom 2:0 na gostovanju kod Legije u susretu četvrtog kola Uefine Konferencijske lige.

Nakon izvrsnih predstava u Evropi ove jeseni Zrinjskom je u Varšavi ponestalo goriva i domaćini su bez većih problema došlo do pobjede i tri boda.

Legia je povela u 14. minuti preko Rafala Augustyniaka, u 30. minuti kazneni udarac je realizirao Josuea za 2:0 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Trenutno na tabeli prva je Legia s 9 bodova, Aston Villa ima 6, a Zrinjski i AZ Alkmaar po 3.

U petom kolu, koje se igra 30. novembra, Zrinjski gostuje kod Alkmaara.

Dinamo je ponovo poražen od Plzena (EPA) (EPA)

Novi poraz Dinama

U susretu 4. kola C grupe Konferencijske lige Dinamo je na gostovanju u Plzenu izgubio od Viktorije sa 0:1 potonuvši na začelje tabele dva kola prije kraja takmičenja.

Viktoria je do pobjedničkog pogotka došla u 35. minuti iz penala koji je skrivio Josip Mišić, jer ga je lopta pogodila u ruku. Kao i u pobjedi češke ekipe u Zagrebu, precizan izvođač jedanaesterca bio je češki napadač Tomaš Chory.

U sudijskoj nadoknadi Dinamu je poništen izjednačujući pogodak koji je postigao Sandro Kulenović, a nakon dugotrajnog pregleda snimke u VAR sobi, ustanovljeno je da je asistent Stefan Ristovski bio u ofsajdu.

Fiorentina je s dosta muke slavila u Leskovcu (EPA) (EPA)

Fiorentina slavila u Leskovcu

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su večeras u Leskovcu od ekipe Fiorentine 1:0 u meču četvrtog kola grupe F Konferencijske lige. Jedini gol na utakmici postigao je M'Bala Zola u osmoj minuti iz penala.

Utakmicu u Leskovcu obilježio je i incident u 20. minuti kada su navijači na rasnoj osnovi vrijeđali fudbalera Čukaričkog Ibrahima Ndiajea.

Fiorentina je prva na tabeli sa osam bodova, dok su Ferencvaroš i Genk sakupili po šest. Čukarički je posljednji na tabeli bez bodova. Čukarički će u narednom kolu, 30. novembra u Leskovcu dočekati Ferencvaroš, dok će Fiorentina u Firenci igrati sa Genkom.

Izvor: Al Jazeera i agencije