Konferencijska liga: Zrinjski dočekuje varšavsku Legiju

Iako poljski klub ima loš rezultatski niz, trener mostarskog kluba Krunoslav Rendulić poziva na oprez.

Nakon pobjede protiv AZ Alkmaara i minimalnog poraza na gostovanju kod Aston Ville u Birminghamu, ekipa bh. prvaka nada se dobrom rezultatu (Reuters)

Nogometaši Zrinjskog, jedini predstavnici Bosne i Hercegovine u klupskim takmičenjima pod okriljem asocijacije UEFA, u četvrtak igraju utakmicu trećeg kola /tag/konferencijska-liga – u Mostar im dolazi Legia iz Varšave.

Nakon pobjede protiv AZ Alkmaara i minimalnog poraza na gostovanju kod Aston Ville u Birminghamu, ekipa bh. prvaka nada se dobrom rezultatu. Tome u prilog, kako prenosi Fena, ide im ne baš blistava formu Poljaka.

„Očekujemo da pružimo kvalitetnu igru i, naravno, bez obzira na protivnika, naš je cilj uvijek isti: idemo pobijediti. Imamo veliku prednost što smo psihološki rasterećeni. Ako dobijemo, a nadam se da hoćemo, kompletno ćemo zakomplicirati situaciju u grupi. Naš je cilj upravo taj, zakomplicirati grupu i držati neizvjesnost do posljednjeg kola“, rekao je trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić.

Rendulić: Ne izvlačiti pogrešne zaključke

Legia ima niz od četiri vezana poraza u svim takmičenjima, ali Rendulić upozorava da se iz tog podatka ne smiju izvlačiti pogrešni zaključci.

„Legia je izuzetno dobra momčad i ovi rezultati zavaravaju. To nije odraz njihove snage. Sve te utakmice mogle su otići i na njihovu stranu. Momčad koja dobije Aston Villu doma i koja ima tri boda kao i mi, sigurno ima ogromnu kvalitetu“, dodao je trener Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski – Legia igra se u terminu od 21:00 sat. U isto vrijeme, zagrebački Dinamo počinje utakmicu protiv Plzena, kao i beogradski Čukarički na gostovanju protiv Fiorentine. Klaksvik i Olimpija igraju na Farskim Otocima u ranijem terminu, od 18:45 sati.

Jedini regionalni predstavnik u Evropskoj ligi, TSC u istom terminu u Bačkoj Topoli dočekuje njemački Freiburg.

Izvor: Agencije