Ibrahimović ugrozio zdravlje da bi donio titulu Milanu

‘U mislima sam imao samo jedan cilj – da svojim saigračima i trenerima donesem titulu šampiona Italije, jer sam im dao obećanje’, poručio je Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je samo nekoliko dana nakon velikog slavlja operisao lijevo koljeno zbog čega će morati provesti izvan terena između sedam i osam mjeseci (ANSA)

Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović priznao je da je trpio velike bolove, ali da ga to nije spriječilo da pomogne svom klubu u osvajanju titule, prenosi Tanjug.

Ibrahimović (40) je u srijedu, samo nekoliko dana nakon velikog slavlja, operisao lijevo koljeno zbog čega će morati provesti izvan terena između sedam i osam mjeseci.

“Posljednjih pola godine igrao sam bez ukrštenih ligamenata u lijevom koljenu, koje je bilo otečeno. Mogao sam da treniram sa ekipom samo 10 puta u posljednjih pola godine, a za to vrijeme primio sam više od 20 injekcija. Pio sam svaki dan lijekove protiv bolova, a jedva da sam spavao”, napisao je Ibrahimović na svom Instagram profilu.

‘Učinio sam nemoguće mogućim’

“Nikada nisam toliko patio na terenu i van njega. Učinio sam nemoguće mogućim. U mislima sam imao samo jedan cilj – da svojim saigračima i trenerima donesem titulu šampiona Italije, jer sam im dao obećanje. Danas imam nove ligamente koljena i još jedan trofej”, poručio je Ibrahimović.

Švedski fudbaler ima ugovor sa Milanom do kraja juna, ali još nije odlučio hoće li nastaviti igračku karijeru.

Italijanski sportski list La Gazzetta dello Sport navodi da bi legendarni fudbaler mogao dobiti neku funkciju u Milanu, ako odluči da se povuče iz fudbala.

Izvor: Agencije