Nakon 17 godina Chiellini odigrao posljednju utakmicu za Juventus

Chiellinija je nakon simboličnih 17 minuta utakmice zamijenio Nizozemac Matthijs de Ligt, a Giorgio je dobio velike ovacije cijelog stadiona u Torinu.

Giorgio Chiellini je napravio i počasni krug pozdravljajući se sa navijačima (ANSA)

Nekoliko dana nakon što je objavio svoj odlazak iz Juventusa na kraju sezone, a nakon 17 godina u torinskom klubu, kapiten Giorgio Chiellini odigrao je posljednju utakmicu pred domaćom publikom u susretu protiv Lazija.

Chiellinija (37) je nakon simboličnih 17 minuta utakmice zamijenio Nizozemac Matthijs de Ligt, a Giorgio je dobio velike ovacije cijelog stadiona u Torinu.

Uz osmjeh, pozdravio je saigrače i kapitensku traku povjerio argentinskom napadaču Paulu Dybali, još jednom igraču koji se u ponedjeljak navečer oprostio od torinskih navijača prije odlaska na kraju sezone. Zatim je napravio počasni krug mašući navijačima dok se utakmica nastavljala.

U crno-bijelom dresu kluba iz Torina Chiellini je igrao od 2005. godine i osvojio 19 trofeja (ANSA)

U dresu reprezentacije Italije Chiellini je nastupao 116 puta i s njom bio prvak Evrope prošle godine. Od nacionalnog tima će se oprostiti 1. juna na utakmici protiv Argentine u Londonu.

‘Juve mi je bio sve’

Odlazak iz Juventusa najavio je prije nekoliko dana. U crno-bijelom dresu igrao je od 2005. godine i osvojio 19 trofeja. Još se nije odlučio između definitivnog napuštanja nogometa ili upuštanja u avanturu u dobi od 37 godina, navjerovatnije u američkom MLS-u, javlja Hina.

“Juve mi je bio sve. Moja mladost, iskustvo, zrelost. Volja za pobjedom, radost trijumfa, prihvaćanje poraza”, napisao je Chiellini u objavi na Instagramu uoči posljednje utakmice u Torinu.

“Od danas će ti nedostajati ova ekipa, ove boje, ova svlačionica. Bio si primjer, vodič, brat, prijatelj”, odgovorio mu je saigrač Leonardo Bonucci, koji će biti kapiten naredne sezone.

Izvor: Agencije