Dallas i Boston izborili konferencijska finala

Dallas je s ukupnih 4-3 u seriji bio bolji od Phoenixa i u borbi za veliko NBA finale čeka ga Golden State, dok će se na Istoku boriti Boston i Miami.

Dallas je do odlučujuće pobjede doveo slovenski košarkaš Luka Dončić (EPA)

Košarkaši Boston Celticsa i Dallas Mavericksa izborili su plasman u konferencijska finala doigravanja NBA lige nakon što su u odlučujućim, sedmim susretima porazili Milwaukee Buckse i Phoenix Sunse, javlja Hina.

Milwaukee je aktualni prvak, dok je Phoenix imao najbolji skor u regularnom dijelu sezone, no za oba sastava je priča završila za ovu sezonu.

Boston je izborio plasman u finale doigravanja Istočne konferencije NBA lige nakon što je u odlučujućem, sedmom susretu polufinala pobijedio Milwaukee Buckse sa 109:81 i u seriji na četiri pobjede slavio sa 4-3. Boston će u finalu Istoka igrati protiv Miami Heata, a prva utakmica na rasporedu je u utorak u Miamiju.

Dončić: Pobjeda cijele ekipe

Još uvjerljivi su bili Dallas Mavericksi koji su na gostovanju porazili Phoenix Sunse sa 123:90 i u seriji na četiri pobjede također trijumfirali sa 4-3. Dallas će se u finalu Zapadne konferencije sučeliti s Golden State Warriorsima. Prva utakmica bit će na rasporedu 18. maja u San Franciscu.

Dallas je do odlučujuće pobjede doveo slovenski košarkaš Luka Dončić koji je za 31 minutu upisao 35  poena, deset skokova i četiri asistencije.

“Ovo je bila nevjerojatna pobjeda cijele ekipe. Svi su bili sjajni, svi su igrali koliko su mogli. Večeras ću uživati ​​u ovoj pobjedi, a sutra ćemo razmišljati o Golden Stateu”, kazao je mladi Slovenac nakon utakmice.

Izvor: Agencije