Zvezda treba pobjedu za nastavak Lige Evrope

Zvezdi za ‘knockout fazu’ treba pobjeda, uz gol više od Trabzonspora, ukoliko turski klub pobijedi Ferencvaros, koji je osigurao prolaz; u protivnom, pobjeda osigurava prelazak u Ligu konferencije.

Matematika uoči posljednjeg kola u H grupi Lige Evrope je jasna (Reuters)

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u Monte Carlu, gdje će od 18:45 sati igrati protiv Monaca sa samo jednim ciljem – da pobijede i osiguraju nastavak takmičenja u Ligi Evrope i na proljeće.

Matematika uoči posljednjeg kola u H grupi je jasna, podsjeća Tanjug: Zvezdi je za knockout fazu potrebna pobjeda, uz gol više od Trabzonspora, ukoliko turski klub pobijedi Ferencvaros, koji je već osigurao prolaz. U protivnom, pobjeda osigurava prelazak u Ligu konferencije.

„Ulog je veliki, možda i najveća utakmica u mojoj trenerskoj karijeri, ali nadam se da neće ostati na tome i da ćemo pobediti“, izjavio je Miloš Milojević, trener fudbalera Crvene zvezde.

Prema njegovim riječima, „motivisanost, spremnost i fokus će presuditi“.

„Taj jedan trenutak nas je koštao u prvom meču (u kojem je Monaco pobijedio) i mislim da sada moramo da budemo za nijansu hrabriji i nijansu ofanzivniji“, rekao je Milojević.

I Partizan pred utakmicom odluke

Posljednju utakmicu u grupnoj fazi Lige konferencije igra i Partizan, koji je kolo prije kraja na drugom mjestu.

Od 21:00 sat, na svom terenu, igra protiv Slovackog, ekipe protiv koje je Partizan već odigrao 3:3 na početku takmičenja. Tim iz češkog mjesta Uherske Hradište nema nikakve šanse za prolaz.

Ukoliko pobijedi, Partizan ide direktno u osminu finala Lige konferencija, dok ga neriješen rezultat vodi u baraž. Čak i s porazom može u nastavak takmičenja, ali uz uvjet da u drugoj utakmici grupe Nica pobijedi u Koelnu.

Izvor: Agencije