Dončić će predvoditi Sloveniju na Mundobasketu

Luka Dončić do sada nije propustio nijedno veliko takmičenje sa nacionalnim timom, a najveći uspjeh ostvario je 2017. godine kada je sa Slovenijom osvojio evropsku titulu.

Luka Dončić je učešće na Svjetskom prvenstvu potvrdio odmah nakon meča kvalifikacija sa Njemačkom kada je bilo izvjesno da Slovenija ide na Mundobasket (EPA)

NBA zvijezda Luka Dončić će predvoditi slovensku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu naredne godine, potvrdio je predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec.

Slovenski mediji podsjećaju da košarkaš Dallasa i jedan od najboljih igrača u NBA ligi do sada nije propustio nijedno veliko takmičenje sa nacionalnim timom, a najveći uspjeh ostvario je 2017. godine kada je sa Slovenijom osvojio evropsku titulu.

‘Ako bude zdrav, nema straha’

“Luka Dončić je učešće na Svjetskom prvenstvu potvrdio minutu poslije meča kvalifikacija sa Njemačkom kada je bilo izvjesno da idemo na Mundobasket. Da budem iskren, bili smo 99 posto sigurni već poslije meča protiv Izraela. Ako Luka bude zdrav, nema straha”, rekao je Erjavec.

Svjetsko prvenstvo će naredne godine biti održano u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Izvor: Agencije