Zvezda ostala u borbi za osminu finala Evropske lige

Prvak Srbije pobijedio je Trabzonspor 2:1, pa će u posljednjem kolu, na gostovanju kod Monaca, imati priliku da osigura ‘evropsko proljeće’.

Kolo prije kraja, Ferencvaros je vodeći na tabeli grupe H sa 10 bodova, a slijede ga Monaco sa sedam, te Trabzonspor i Crvena zvezda sa po šest bodova (EPA)

Beogradska Crvena zvezda je na svom stadionu savladala turski Trabzonspor rezultatom 2:1 i tako ostala u borbi za plasman u nastavak takmičenja u okviru UEFA Evropske lige, javlja Anadolija.

Zvezda je došla u vodstvo golom Kataija u 37. minuti utakmice. Radost domaćih navijača trajala je tek dvije minute. Utišao ih je Bakasetas golom iz slobodnog udarca s 30-ak metara.

Prvaka Srbije je do nove prednosti doveo Pešić golom u 63. minuti meča što je bio i konačan rezultat.

Ferencvaros osigurao osminu finala

U drugoj utakmici iste, H grupe Ferencvaros i Monaco odigrali su 1:1, što je mađarskom predstavniku bilo dovoljno da potvrdi prolaz u osminu finala.

Kolo prije kraja, Ferencvaros je vodeći na tabeli sa 10 bodova, a slijede ga Monaco sa sedam, te Trabzonspor i Crvena zvezda sa po šest bodova.

U posljednjem kolu, Zvezda gostuje kod Monaca, a Trabzonspor dočekuje Ferencvaros.

Šta je Zvezdi potrebno?

Kalkulacija je mnogo, ali ukratko: Zvezda mora pobijediti Monaco da bi prošla u drugu fazu Evropske lige, javlja Tanjug. U slučaju da pobjeda ne bude sa većom razlikom od eventualnog trijumfa Trabzonspora protiv Ferencvarosa, onda bi se srpski prvak “preselio” u Ligu konferencije.

Remi u Monacu značio bi za Zvezdu kraj u Ligi Evrope, ali bi mogao donijeti “nokaut fazu” Lige konferencije, pod uslovom da Trabzonspor ne pobijedi Ferencvaros. Ukoliko i Turci remiziraju, Zvezdi je opet potreban gol više.

Na kraju, poraz u Monacu znači i kraj u Ligi Evrope, a Ligu konferencije donijela bi uvjerljiva pobjeda Ferencvarosa u Trabzonu.

Izvor: Agencije