OI: Sinkovići osvojili zlato za Hrvatsku

Ovo je drugo zlato za Hrvatsku u Tokiju, tri dana nakon što je tekvandoašica Matea Jelić bila najbolja u kategoriji do 67 kilograma.

Braća Martin (lijevo) i Valent Sinković su do svog drugog olimpijskog zlata stigli na dominantan način vodeći od prvog do posljednjeg metra finalaepa09375255 (EPA)

Braća Valent i Martin Sinković trijumfom u dvojcu na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili su svoje drugo, a 13. zlatno odličje na ljetnim igrama za Hrvatsku od samostalnosti, javila je Hina.

Braća Sinković su do svog drugog olimpijskog zlata stigli na dominantan način vodeći praktički od prvog do posljednjeg metra finala.

Ciljem su prošli sa 1.29 sekundi prednosti u odnosu na srebrne Rumune Mariusa Cozmiuca i Cipriana Tudose, odnosno 4.59 sekundi u odnosu na brončane Dance Frederica Vystavela i Joachima Suttona.

Ovo je drugo zlato za Hrvatsku u Tokiju, tri dana nakon što je tekvandoašica Matea Jelić bila najbolja u kategoriji do 67 kilograma.

‘Rumuni su nas testirali do krajnjih granica’

„Rumuni su nas testirali do krajnjih granica jer su krenuli u napad puno ranije nego što smo mislili, već na 1.000 metara. Pojačali smo na nekih 750 metara i onda smo popustili u završnici jer je bilo dosta vala i pojavio se umor. Došli smo pobijediti i to smo uspjeli“, kazao je Valent kroz smijeh.

“Uvjeti su bili gori u polufinalu, a sve što smo dogovorili s trenerom, to smo i ostvarili. Rumuni su nas iznenadili, ali smo znali da moramo napraviti razliku prije finiša, jer su vrlo dobri u završnici. Vratio nam se osjećaj otprije pet godina, ispisali smo povijest”, izjavio je Martin, dodavši:

“Sada idemo na odmor, ja idem tri tjedna. Sada ćemo i lakše trenirat, nema više pritiska i onih deset posto više koje daješ na treningu jer je olimpijska godina. Sjećam se rujna nakon Rija, baš sam guštao trenirati”.

Vaterpolo: Hrvatska savladala Crnu Goru

U susretu 3. kola B skupine olimpijskog vaterpolskog turnira, reprezentacija Hrvatske je pobijedila Crnu Goru sa 13-8 (1-1, 6-4, 4-3, 2-0) osvojivši važne bodove u borbi za plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je otvorila turnir uvjerljivom pobjedom protiv Kazahstana (23-7), no u drugom kolu je doživjela neugodan 8-11 poraz od Australije. Stoga je bilo sasvim jasno kako bi novi kiks ugrozio plasman u četvrtfinale.

Otvaranje utakmice proteklo je u izjednačenoj igri. Povela je Crna Gora, a Hrvatska izjednačila i nakon 1-1 više nije bilo golova u prvoj četvrtini. Drugi dio igre donio je čak 10 golova, šest na našoj i četiri na crnogorskoj strani.

“Barakude” su zaigrale daleko bolje i Hrvatska je povela 4-1bilo je i 5-2 i 6-3, a na kraju dionice bilo je 7-5. U trećoj četvrtini Hrvatska je zadržala tri gola viška, a kada je Ante Vukičević na otvaranju posljednje dionice s dva uzastopna gola povisio na 13-8 priči je bio kraj.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Loren Fatović s tri, te Javier Garcia, Ante Vukičević i Luka Bukić sa po dva gola, dok je Marko Bijač sakupio osam obrana.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Aleksandar Ivović, Miroslav Perković i Dušan Matković sa po dva gola.

Čilić i Dodig u finalu teniskih parova

Hrvatski teniski par Marin Čilić i Ivan Dodig uvjerljivom partijom plasirao se u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što su u četvrtak u polufinalu svladali novozelandski par Michael Venus-Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre.

Time su osigurali barem srebrnu medalju, a moguće je da u finalu gledamo i hrvatski dvoboj, jer u drugom polufinalu najbolji svjetski par ove godine Nikola Mektić i Mate Pavić igraju protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa  Sandgrena.

Đoković u polufinalu

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković plasirao se u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, pošto je danas savladao Japanca Keja Nišikorija 6:2, 6:0.

Srpski teniser upisao je 17. uzastopnu pobjedu protiv Japanca i sada vodi u međusobnom skoru 19-2.

Meč je trajao 70 minuta.

Njegov rival u polufinalu biće pobjednik meča između Njemca Aleksandra Zvereva i Francuza Žeremija Šardija.

Izvor: Agencije