Kup Srbije: Zvezda savladala Partizan 2:0

Milunović šalje loptu preko Stojkovića u mrežu Partizana za vodstvo Crvene zvezde od 1:0 (Tanjug)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u srijedu navečer, u Beogradu, ekipu gradskog rivala Partizana 2:0, u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

Susret je odigran na stadionu Crvene zvezde pred više od 48.000 gledalaca, a strijelci su bili Milunović u 19. i Kasalica u 76. minutu.

Ovim rezultatom „crveno-beli“ stekli su veliku prednost pred revanš, 11. aprila na stadionu Partizana.

Partizan je igrao, stvarao šanse i promašivao, a Crvena zvezda je mudro čekala i dočekala greške odbrane gostiju i stekla dva ogromna gola prednosti uoči revanša.

Kao što se očekivalo, izraelski stručnjak Avram Grant odlučio je na klupi ostaviti mladog Lazara Markovića, a na teren od prvog minuta poslati prekaljene Sašu Ilića i Laminea Diarru.

Grant nije htio rizikovati i pogriješio je, jer su Ilić i Diarra bili tragičari ovog beogradskog derbija.

Prvi je kiksao uoči prvog gola Zvezde, zatim promašio jedan zicer početkom drugog poluvremena, dok je Senegalac imao najmanje tri stopostotne šanse i najviše što je uspio bilo je da pogodi stativu.

Igrao sa 19. minut, kada je Ilić dobio jedan duel sa Evandrom, ali je zatim loše ispucao loptu. Brazilac je uspio ponovo doći do lopte, poslati pravovremeni pas za Milunovića, a mladi reprezentativac Srbije i debitant u derbiju je prebacio golmana Stojkovića za 1:0.

Kazna za greške

Od tog trenutka Partizan je preuzeo inicijativu, pokušao je dva puta Diarra, jednom Vukić, a gosti su tražili penal poslije jednog prekršaja nad Babovićem u posljednjem minutu prvog poluvremena.

Ista slika viđena je i u nastavku. Uslijedio je već pominjani promašaj Ilića, pa stativa Diarre, još jedan promašaj Senegalca, da bi onda, po nepisanom pravilu, stigla kazna.

Lazevski i Stojković se nisu mogli dogovoriti ko će krenuti na jednu povratnu loptu, iskoristio je to „rezervista“ Kasalica i, baš kao i Milunović, debi na derbiju obilježio golom za 2:0.

Zvezda je do kraja susreta prije svega vodila računa o odbrani, posljednjih desetak minuta sa desetoricom zbog isključenja Milivojevića (srušio Markovića kad je ovaj imao otvoren put prema Bajkoviću) i bez većih problema sačuvala veliku prednost.

Ranije u srijedu, u drugom polufinalu nacionalnog kupa Srbije, Borac i Vojvodina igrali su u Čačku neriješeno 0:0.

Revanš meč u Novom Sadu također je na programu 11. aprila.

Izvor: Agencije