Hrvatska: Verbalni rat predsjednika Milanovića i zastupnika Pupovca

Opisujući zastupnika Samostalne demokratske srpske stranka Milanović je koristio termin – lopina.

Zoran Milanović i Milorad Pupovac (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Eskalirao je verbalni sukob između predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i saborskog zastupnika Milorada Pupovaca, a u posljednjim porukama na društvenoj mreži Milanović za Pupovca koristi teške riječi, poput „lopina“.

Sukob zastupnika Pupovca i predsjednika Milanovića izbio je ranije nakon što je Pupovac rekao da Zlata Đurđević, profesorica krivičnog prava, koju podržava predsjednik Milanović, ne može imati i podršku SDSS-a kod  izbora predsjednika Vrhovnog suda, a njenu kandidaturu opisao kao „padobransku“, uz preskakanje pravnih procedura.

Tokom sedmice Pupovac je objavio poruku koju mu je poslao predsjednik Milanović, optužujući predsjednika da pokušava utjecati na njegovo mišljenje, stavove i odluke.

“Srami se, bijedniče”, stoji u jednoj poruci koju je Pupovcu poslao predsjednik Milanović.

U drugoj poruci piše: “Uživaj u nemoralno stečenim nekretninama u Preradovićevoj. Moja greška. Trebalo je to prodati i podijeliti siromašnim Banijcima. Na kojima parazitiraš. Srpski narod procvast će u Hrvatskoj kad se otarasi tebe i tvojih lopova”.

Milanović: Pupovac je cenzurirao korespodenciju

Milanović je u nedjelju rekao da je Pupovac cenzurirao i falsificirao njihovu korespodenciju. Ustvrdio je i kako njegova poruka nije mogla biti prijetnja, jer ju je Pupovcu poslao nakon a ne prije glasanja.

Milanović je u nedjelju na svom Facebook profilu objavio fotografije (screenshot) dopisivanja s predsjednikom SDSS-a navodeći kako je Pupovac, koji je jučer isto objavio screenshot razgovora, propustio objaviti njegovu (Milanovićevu) prvu poruku, upućenu 19. marta.

Izvor: Agencije