Zagreb

Zagrebačka Gradska skupština odlučila je znatno povećati cijenu odvoza otpada. Samo fiksni dio tog troška iznosit će nešto manje od 10 eura. Opozicija se protivi toj odluci, tvrdeći da će cijena odvoza otpada u prosjeku biti dvostruka, a da se kvaliteta usluge u posljednje vrijeme pogoršala. 

Hrvatsko novinarsko društvo dobilo je rješenje Opštinskog suda u Zagrebu o zapljeni nekretnine u kojoj im je sjedište. Najveće udruženje novinara u Hrvatskoj izgubilo je sudski spor protiv kompanije sa kojom je sklopilo ugovor početkom devedesetih. Iznos koji moraju da plate – gotovo 350.000 eura –  predstavlja veliki finansijski udarac i ugrožava opstanak organizacije koja […]

Smrt mladića u Zaprešiću kod Zagreba u Hrvatskoj je potakla pitanje funkcionisanja sistema hitne službe. Lokalna vlast prebacuje odgovornost na državu, a država na gradove i županije. Za to vrijeme, kažu u Udruzi djelatnika hitne medicinske pomoći, izmjene Zakona stoje u ladici.

U centru Zagreba počelo je rušenje Paromlina. Riječ je o kulturnom dobru i zaštićenom spomeniku industrijske arhitekture. Vlasnik je Grad koji je i poslao bagere, uz obrazloženje da je Paromlin zbog dotrajalosti postao opasan za prolaznike. No, u Gradu su priznali da za radove nemaju potrebna odobrenja. Prilog Martine Kiseljak.   

Retrospektivna izložba dela Pabla Picassa u Zagrebu, najavljivana kao veliki događaj, na sinoćnjem je otvaranju srušila sve rekorde. Prema prvim procjenama, izložbu je samo u subotu navečer pogledalo blizu sedam hiljada ljudi. Na ulazak u galeriju Klovićevi dvori čekalo se i po nekoliko sati.  

Zagreb godinama prati glas jedne od najdosadnijih evropskih metropola, pogotovo u ljetnim mjesecima. Ove se godine taj dojam o glavnom hrvatskom gradu želi promijeniti. Prije nekoliko dana počela je manifestacija pod nazivom ZgKul, koja objedinjava ponudu svih ljetnih događanja u metropoli. U okviru programa je 30 festivala, koncerata, smotri i predstava na otvorenom, koje će […]