Tajland

Cijeli Sadržaj

Tokom pandemije korona virusa neke zajednice su predahnule od problema koje ugrožavaju način na koji žive stoljećima. Starosjedioce na najvećem tajlandskom otoku raduje obnova ribljeg fonda, a buka s obližnjih gradilišta je utihnula jer stranih turista nema. Ipak, sve izvjesniji povratak brojnih posjetilaca ponovno brine lokalno stanovništvo da bi mogli biti otjerani iz domova u […]

Published On 27 Nov 2020

Postupanje sa hiljadama kadeta u regrutnim centrima na Tajlandu je pod strogim nadzorom. Oružane snage optužene su da su dopuštale zlostavljačke rituale inicijacije. Porodice nekih ubijenih kadeta odlučile su da progovore o tome.

Published On 04 Aug 2020

Tajland se dobro nosi sa epidemijom korona virusa, do sada je registrovano gotovo tri hiljade slučajeva zaraze. Ali, ekonomija te zemlje je među najpogođenijim u Aziji, zbog njene zavisnosti od međunarodnog turizma i izvoza. Poljoprivredni sektor, posebno proizvodnja riže, prolaze teška vremena.

Published On 21 Jul 2020

Glavni grad Tajlanda Bangkok proglašen je najposjećenijim na svijetu u 2019. godini. Sa 40 miliona posjetilaca, turizam se često naziva motorom koji pokreće ekonomiju zemlje. S obzirom na pandemiju i zabranu putovanja taj motor trenutno radi slabijim intenzitetom.  

Published On 06 Jun 2020