Senegal

Istaknuti sadržaj

Cijeli Sadržaj

“Godina povratka”, moto je vlada Senegala i Gane, kojim žele potaknuti Afroamerikance ne samo da posjećuju Zapadnu Afriku kako bi istražili svoje korijene, već da se tamo i presele. Otkad je vlast u SAD-u preuzeo Donald Trump, stotine američkih obitelji odlučile su se preseliti u Zapadnu Afriku.

Published On 16 Aug 2020

Predsjednik Senegala pokušava da na funkciji ostane još jedan mandat. Birališta u toj zapadnoafričkoj zemlji otvorena su jutros. Nicolas Haque izvještava iz glavnog grada Dakara.

Published On 24 Feb 2019

Senegalski Saint Louis je od 2000. godine na popisu svjetske baštine UNESCO-a. No, rast nivoa mora postepeno potapa glavni grad tog otoka. Bez hitnog djelovanja više od 300 godina kolonijalne historije moglo bi biti izgubljeno. Stotine klimatskih migranata pokušavaju pronaći sigurnije mjesto za život.

Published On 18 Apr 2018

U sukobu ribara na granici Senegala i Mauritanije stradao je jedan ribar. To je dovelo do odmazde na kopnu. Sukob se rasplamsao nakon što je s mauritanskog obalnog broda otvorena vatra na senegalskog ribara. Dvije zemlje nisu uspjele usuglasiti sporazum o ribolovu duž graničnog područja. Sada postoji zabrinutost da će napetost utjecati na planove za […]

Published On 07 Apr 2018