Portoriko

Istaknuti sadržaj

Cijeli Sadržaj

Vlada Portorika priznala je da je tokom i nakon prošlogodišnjeg uragana Maria život izgubilo više od 1.400 osoba, što je 20 puta više od zvaničnog broja poginulih. Vlada je sprovela novu analizu u izvještaju američkom Kongresu i traži 139 milijardi dolara za obnovu ostrva.

Published On 11 Aug 2018

U američkoj saveznoj državi Floridi proglašeno je vanredno stanje zbog hiljada ljudi koji su izbjegli iz Portorika. Nakon što je uragan Marija poharao taj američki teritorij, ponestalo je osnovnih prehrambenih namirnica. Američki predsjednik je zaprijetio da će, ako se egzodus nastavi, povući ranije odobrenu pomoć Portoriku.

Published On 14 Oct 2017

Gradonačelnica glavnog grada Portorika, San Juana optužila je administraciju američkog predsjednika za neefikasnost, zbog čega su mnogi stradali, 10 dana nakon što je uragan Maria pogodio tu američku teritoriju. Pomoć počinje stizati do ugroženih zajednica, a Bijela kuća je imenovala generala za nadzor te akcije. Gradonačelnica San Juana ističe da se operacija odvija sporo. U […]

Published On 30 Sep 2017

Američka vlada poslala je vojne brodove u Portoriko kako bi pomogli u ublažavanju sve dublje humanitarne krize koju je izazvao uragan Maria. Iako je od katastrofe prošlo više od sedmice, ova američka teritorija još je bez struje, a zalihe hrane i vode pri kraju su. U San Juanu je Teresa Bo.

Published On 28 Sep 2017

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je Portoriko u velikim problemima nakon što je to ostrvo poharao uragan Maria. Guverner Portorika pozvao je Washington da hitno pomogne u otklanjanju problema na toj američkoj teritoriji. 

Published On 27 Sep 2017