El Salvador

Istaknuti sadržaj

Cijeli Sadržaj

Predsjednik El Salvadora suočava se sa kritikama da je pripadnicima jedne od najjačih kriminalnih bandi ponudio bolje uvjete u zatvorima u zamjenu za smanjenje stope ubistava uoči parlamentarnih izbora. Spekulacije je objavio jedan portal, a predsjednik je negirao te navode.

Published On 07 Sep 2020

Pripadnicima snaga sigurnosti u El Salvadoru dozvoljeno je koristiti ubojitu silu protiv članova bandi, zbog intenziviranja nasilja od izbijanja epidemije. U zatvorima je uvedeno vanredno stanje – zabranjene su posjete, kažnjenici ne smiju napuštati ćelije, a mnogi su stavljeni u samice.

Published On 28 Apr 2020

U toj centralnoameričkoj državi El Nino je uzrokovao propast usjeva, od kojih zavisi većina stanovništva.

Published On 14 Feb 2016

Gledate mogući dio rješenja epidemije virusa Zika. Ovu vrstu riba u El Salvadoru nazivaju zambo. Omiljena su im hrana larve komaraca koji prenose Ziku.

Published On 02 Feb 2016

Vlasti u El Salvadoru navode da je više od 6.000 osoba zaraženo virusom Zika.Sumnja se da bolest uzrokuje mikrocefaliju, stanje u kojem se djeca rađaju s nedovoljno razvijenom glavom i mozgom.Stanje je navelo vlade El Salvadora, Kolumbije i Jamajke na kontroverznu mjeru ženama se preporučuje da izbjegavaju trudnoću. 

Published On 31 Jan 2016