SP Rusija: Luka Modrić od drame izbjeglištva do najboljeg igrača svijeta

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su ‘Vatreni’ osvojili drugo mjesto.

Modrić je tako na najljepši mogući način zaokružio svoj životni ali i nogometni put, koji bi se mogao opisati u jednoj rečenici – od izbjeglištva do svjetskog trona, prenosi Hina.

Nakon svjetskog prvenstva u Rusiji, kako navodi Hina, više nema nikakve dvojbe – Modrić je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena.

Davor Šuker je bio najbolji strijelac SP-a u Francuskoj 1998. godine, a s Realom je osvojio jednu Ligu prvaka, dok je Zvonimir Boban bio kapiten ‘bronzanih’, te evropski prvak s Milanom.

Modrić za Hrvatsku debitirao 2006. godine

Modrić ih je nadmašio na klupskom planu osvojivši u dresu “Kraljevskog kluba” četiri Lige prvaka, a sada i na reprezentativnom planu.

“Ne razmišljam o tome, najvažniji mi je uspjeh reprezentacije, da napravimo nešto veliko. Pojedinačne nagrade mi nisu važne. One su vrijedne, ali ne razmišljam o njima, samo sam fokusiran da donesemo medalju kući, koja će to biti, vidjet ćemo”, govorio je Modrić proteklih dana.

Za Hrvatsku je debitirao u martu 2006. godine u pobjedi (3:2) nad Argentinom, iste godine upisao je i dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

U remiju s Japanom (0:0) na travnjaku je bio od 78., a u remiju s Australijom (2:2) zaigrao od 74. minute.

Prvi pogodak je zabio 16. augusta 2006. u Livornu u pobjedi 2:0 protiv tada aktualnih svjetskih prvaka Italijana.

Modrić je za reprezentaciju nastupio na tri svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018) i tri evropska prvenstva (2008, 2012, 2016), a finale SP-a je bio njegov 113. nastup u kockastom dresu, a ispred njega su tek Stipe Pletikosa (114) i Darijo Srna (134).

Na klupskom nivou osvojio je sve što se može osvojiti, a kako bi na savršen način zaokružio sjajnu priču trebao mu je i uspjeh s reprezentacijom. A sada ga ima.

Izvor: Al Jazeera i agencije