Nastavljeni intenzivni izraelski zračni i artiljerijski napadi na Pojas Gaze

‘Nerijetko se čuju snažne eksplozije jer izraelska vojska minira objekte u brojnim naseljima. To je plansko uništavanje infrastrukture i svakog oblika života u ovom dijelu enklave’.

“U cijelom Pojasu Gaze, a posebno ovdje u Rafahu, nastavljeni su intenzivni izraelski zračni i artiljerijski napadi”, javlja Al Jazeerin reporter Moamen Al-Sharafi.

“Nerijetko se čuju snažne eksplozije jer izraelska vojska minira objekte u brojnim naseljima. To je plansko uništavanje infrastrukture i svakog oblika života u ovom dijelu enklave.”

“Pripadnici palestinskog otpora nastoje na više lokacija spriječiti prodiranje izraelske pješadije. Jutros smo svjedočili miniranju kompleksa zgrada na zapadu grada Rafaha u blizini Katarske bolnice u neposrednoj blizini granice s Egiptom. Sve je to praćeno stalnim nadlijetanjem borbenih helikoptera. Izraelska vojska potpomognuta tenkovima napreduje u izbjegličkom kampu Šebura u centralnom dijelu Rafaha, a neselektivnom vatrom artiljerija pogađa i naselja na sjeveru i istoku grada Rafaha. Lokalne vlasti u ovom gradu su navele da je 70 posto infrastrukture i objekata uništeno u osam mjeseci izraelskih napada”, javlja Al-Sharafi.

Izvor: Al Jazeera