‘Nada blijedi’: Spasilački timovi još nisu došli do helikoptera

‘Ovdje je planinsko područje, gusto pošumljeno, kiša pada, magla je gusta, vlasti kažu da počinje i snijeg padati i da će se ovi vrijemenski uslovi nastavit’, javlja reporter Al Jazeere.

Prema zvaničnim informacijama, spasilačke ekipe još nisu uspjele da dođu do helikoptera iranskog predsjednika. Došli su do lokacije gdje je helikopter pao, ali nisu mogli doći do samog helikoptera, javlja Al Jazeerin Resul Serdar.

“Dakle u ovom trenutku nemamo jasne informacije o zdravstvenom stanju predsjedniku i ministra vanjskih poslova”, javlja Serdar.

Jedan od izvršnih zvaničnika predsjednikovog tima kaže da su spasilački timovi udaljeni oko dva kilometra od helikoptera i da su povremeno dobijali signal od jednog telefona s te lokacije, ali već satima nije bilo komunikacije.

“Svakim satom blijede nade za njegovu [predsjednikovu] sigurnost, ovdje je planinsko područje, gusto pošumljeno, kiša pada, magla je gusta, vlasti kažu da počinje i snijeg padati i da će se ovi vrijemenski uslovi nastaviti do jutra. Dakle, nada blijedi”, javlja Serdar.

Izvor: Al Jazeera