Reporter Al Jazeere: Očevici kažu da se u bolnici Al-Shifa dešava masakr

“Posljednje informacije koje imamo od očevidaca jesu da se u bolnici Al-Shifa dešava masakr”, javlja Al Jazeerin reporter Hani Mahmoud

Izraelska vojska je izvela novi napad na bolnicu Al-Shifa.

Iz bolnice dolaze izvještaji o poginulima i ozlijeđenima.

Palestinsko ministarstvo zdravstva je saopštilo da je izraelska vojska ispaljivala rakete i otvarala vatru na zgrade u krugu bolnice.

U posljednjih nekoliko sati izvedeno je više artiljerijskih i zračnih udara i u blizini kompleksa.

Bolnica Al-Shifa najveći je bolnički kompleks u Pojasu Gaze, a od početka izraelskih napada u njenom krugu utočište su pronašle hiljade izbjeglica.

“Posljednje informacije koje imamo od očevidaca jesu da se u bolnici Al-Shifa dešava masakr”, javlja Al Jazeerin reporter Hani Mahmoud.

“Tijela ubijenih Palestinaca nalaze se u dvorištu bolničkog kompleksa, a medicinsko osoblje i volonteri nisu u mogućnosti da im pristupe zbog žestokog izraelskog granatiranja. Snajperisti su, također, zauzeli svoje pozicije na svim zgradama koje se nalaze u krugu bolnice. Postoje izvještaji i da je 80 ljudi uhapšeno unutar bolnice. Među njima je medicinsko osoblje, kao i oni koji su teško ranjeni i kojima je neophodna medicinska pomoć, kako bi preživjeli”, javlja Mahmoud.

Izvor: Al Jazeera