Grbin: Ne smijem govoriti da će Milanović biti sljedeći hrvatski premijer

“Građanima Republike Hrvatske ne mogu zabraniti niti da misle niti da zaokruže kada za to dođe trenutak”, poručio je predsjednik SDP-a.

Sve dok je na funkciji predsjednika Republike, Zoran Milanović, ne smije učestvovati na parlamentarnim izborima ni u kampanji – upozorio je Ustavni sud Hrvatske.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović nekoliko puta je ponovio da Milanović i SDP, koji ga je predstavio kao kandidata za premijera, od petka do nedjelje krše Ustav Republike Hrvatske. Upozorio je da će od danas njihove aktivnosti pratiti Državna izborna komisija i da će Ustavni sud reagovati ako se kršenje nastavi. Krajnja posljedica može biti i poništavanje izbora ili pojedinih izbornih lista.

“Odluku Ustavnog suda moramo poštovati, što znači da ja od danas ne smijem govoriti da je Zoran Milanović kandidat SDP-a za predsjednika Vlade Republike Hrvatske, da ja od danas više ne smijem govoriti da će Zoran Milanović dobiti mandat za sastavljanje sljedeće hrvatske Vlade i da ne smijem govoriti da će Zoran Milanović biti sljedeći hrvatski premijer, barem do objave izbornih rezultata, a tada ćemo to uskliknuti”, poručio je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

 

Izvor: Al Jazeera