Šta je motiv napadača iz Tel Aviva: Rođaci su im umrli u izraelskim zatvorima

Policija je saopštila da je uhapsila dvije osobe koje su osumnjičene za napade automobiima i ranjavanje starije žene nožem koja je preminula od zadobivenih rana.

Izraelska policija je saopštila da je uhapsila dvije osobe koje su osumnjičene za napade automobima i ranjavanje starije žene nožem koja je preminula od zadobivenih rana.

Pored te jedne ubijene osobe, 18 ih je povrijeđeno.

Načelnik policije je potvrdio da među povrijeđenima ima i djece.

Šef policije je rekao da još uvijek pokušavaju otkriti šta se zapravo dogodilo, a za sada se vjeruje da je jedan od napadača ukrao automobil iz autopraonice.

Nakon toga je pregazio nekoliko ljudi, a potom se prebacio u drugi automobil, nakon što je iz njega izvukao stariju gospođu. Ubo ju je nožem i izvukao iz auta kojim je na nekoliko lokacija u gradu udario više osoba.

Uhapšene osobe su iz Hebrona, na okupiranoj Zapadnoj obali. Šef policije kaže da nisu imali radne dozvole u Izraelu.

“Čini se da su oni već radili u toj praonici vozila, da su ukrali jedno vozilo iz te praonice i da su se zabili u ljude. Zatim su izvukli 70-godišnju ženu iz njenog vozila i nastavili sa napadima”, javlja reporterka Al Jazeere Sara Khairat.

Reporterka Nida Ibrahim koja izvještava sa okupirane Zapadne obale kaže da su napadači iz sela Bani Naim u blizini Hebrona.

“Čuli smo da su oni imali rođake koji su umrli u izraelskim zatvorima početkom 2000-ih”, javlja Ibrahim.

Izvor: Al Jazeera