Prigožin navodno identificiran prema dijelu prsta koji mu nedostaje

Navodno je vođa grupe Wagner identificiran prema dijelu prsta lijeve ruke koji mu nedostaje, dok je Dmitrij Utkin identificiran po tetovaži, javlja reporter Al Jazeere.

Iako još nismo dobili zvanične informacije, ruski mediji kažu da je određeni napredak u istrazi ipak postignut, javlja Al Jazeerin reporter Daniel Hawkins o istrazi pada aviona u kojem se u srijedu navodno nalazio vođa plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin.

“Iz izvještavanja ruskih medija saznali smo još nekoliko stvari. Jedna od njih je da se dvojica istražitelja interesiraju za Prigožinovog pilota. Dakle, ne privatnog pilota koji je upravljao letjelicom tokom posljednjeg leta, nego njegovog uobičajenog pilota Artjoma Stjepanova, koji je, navodno, na neki način bio povezan s kompanijom koja je vlasnik  aviona. On je,- prema riječima njegovog brata, kojeg su mediji kontaktirali, trenutno nedostupan, ali pristaje u skorijoj budućnosti doći u Moskvu na razgovor s istražiteljima, javlja Hawkins.

“Druga vijest koju smo dobili iz ruskih medija, za koju nema zvanične potvrde, odnosi se na identifikaciju tijela Prigožina i njegove desne ruke Dimitrija Utkina. Navodno je Prigožin identificirvan prema dijelu prsta lijeve ruke koji mu nedostaje, dok je Utkin identificiran po tetovaži. Nije riječ o zvaničnoj potvrdi nakon obdukcije ili DNK analize, ali može se reći da se radi o nekoj vrsti preliminarne, vizuelne identifikacije, u nedostupnosti Prigožinovih krvnih srodnika. To su posljednje vijesti kojima raspolažemo. Naravno, zvanična potvrda identifikacije moguća je tek nakon obdukcije”, javlja reporter Al Jazeere.

Izvor: Al Jazeera