Izvori iz partije u pregovorima: Načelno je već dogovorena nova vlada Crne Gore

Od izvora iz partije koja učestvuje u pregovorima dobili smo informacije kako je prije početka zvaničnih pregovora već načelno dogovorena nova vlada, javlja Predrag Tomović iz Podogorice.

Drugog dana pregovora o sastavljanju nove crnogorske vlade, Pokret “Evropa sad” razgovarao je s predstavnicima političkih stranaka Hrvata i Albanaca i Socijalističke narodne partije.

Jučer su se sastali s članovima koalicije “Za budućnost Crne Gore”, koju čine stranke bivšeg Demokratskog fronta, te Demokratskom Crnom Gorom.

Predstavnici Bošnjačke stranke nisu dostupni za pregovore do naredne sedmice.

Raspodjela resora u novoj vladi još nije u fokusu razgovora, već načela za njeno buduće djelovanje, koje je Pokret ponudio mogućim koalicijskim partnerima.

Predrag Tomović javlja kako je prema nekim izvorima nova vlada već dogovorena.

“Od izvora iz partije koja učestvuje u pregovorima o formiranju nove vlade, dobili smo informacije kako je prije početka zvaničnih pregovora, tokom nezvaničnih konsultacija i sastanaka već načelno dogovorena nova vlada. Da će ona imati 22 ministarstva, četiri potpredsjednika, da su resori manje više podijeljeni, a da je sporan resor vanjskih poslova, za kojeg su zainteresovani i PES i Bošnjačka stranke,” javlja Tomović.

 

Izvor: Al Jazeera