Zabilježena dva incidenta na biralištima u Crnoj Gori

U prvom incidentu je jedan glasač nasrnuo na članove biračkog odbora u Podgorici; u drugom je došlo do ranjavanja jedne osobe, ali iz policije su saopštili da je u pitanju porodični sukob.

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori do 13 sati glasalo je 39 posto upisanih birača, što je za 3,5 posto veća izlaznost nego u prvom krugu.

Al Jazeerin reporter Predrag Tomović javlja da izbori do sada protiču uglavnom mirno, bez većih nepravilnosti, te da su se dogodila dva incidenta.

“Dogodila su se dva incidenta – u prvom policija je u Podgorici morala da interveniše jer je jedan glasač nasrnuo na članove biračkog odbora, nakon što mu je sugerisano da nije dozvoljeno da telefonom fotografiše glasački listić. U drugom došlo je do ranjavanja jedne osobe, no iz policije su saopštili da je u pitanju porodični sukob koji nema veze sa izbornim procesom.”

Najviše prijava neregularnosti odnose se upotrebu mobilnih telefona na biračkim mjestima, što nije dozvoljeno aktuelnim propisima, javlja Tomović.

Izvor: Al Jazeera