Najmasovniji skup od izbora u Srbiji, govorila i Marinika Tepić

Najviše aplauza je pobrala Marinika Tepić koja je uz pomoć svojih saboraca iz opozicije izašla na binu i kratko se obratila okupljenima, javlja Al Jazeerin Dušan Hadži Nikolić.

Nekoliko hiljada građana ponovo se okupilo u Beogradu zbog, kako navodi opozicija, izborne krađe na biralištima 17. decembra.

Na skup centru Beograda pozvala je grupa ProGlas koja okuplja istaknute glumce, profesore, naučnike, novinare, muzičare koji također smatraju da su izbori pokradeni. Njima su se priključili i predstavnici i simpatizeri koalicije Srbija protiv nasilja koja već 13 dana izlazi na ulice Beograda i traži poništavanje izbora, kao i studenti, koji osim poništavanja izbora, traže i revidiranje biračkog spiska.

Studenti su na skup ProGlasa došli sa 24-satne blokade ulica u blizini Ministarstva državne uprave i lokalne samopurave kojem su i uputili svoje zahtjeve.

Na protestu se kratko obratila Marinika Tepć, jedna od čelnica koalicije Srbija protiv nasilja, koja 13 dana štrajkuje glađu.

Sve prati Dušan Hadži Nikolić.

Brojni ljudi su se obraćali pristnima, ali najviše aplauza je pobrala Marinika Tepić koja je uz pomoć svojih saboraca iz opozicije izašla na binu i kratko se obratila okupljenima.

 

Izvor: Al Jazeera