Obradović: Studente nije pobijedio Tito, neće ni Vučić

‘Studente nije pobedio Tito, nije ih pobedio Milošević, nije ih pobedio Šešelj […], i sigurno ih neće pobediti Vučić, koji misli da se studenti pobeđuju tako što se hapse’, kaže Vladimir Obradović.

U Beogradu je održan 12. protest koalicije “Srbija protiv nasilja” ispred sjedišta Republičke izborne komisije zbog, kako navode, izborne krađe.

Nekoliko stotina okupljenih s tog mjesta u protestnoj šetnji uputilo se do grupe studenata koja je danas u 12 počela 24-satnu blokadu ulica u blizini Ministarstva za državnu i lokalnu samoupravu, od kojeg traže uvid u birački spisak i njegovo revidiranje.

Blokada će biti završena sutra u podne, kada će se svi priključiti velikom protestu inicijative Proglas.

Serija protesta u Srbiji počela je poslije izbora 17. decembra, a glavni zahtjev je poništavanje izbora i organizacija novih po novim izbornim uslovima.

Opozicioni kandidat za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović obratio se prisutnima i naglasio optimiziam koji ulijevaju studenti.

“Srce mi je puno ponosa kad vidim te mlade ljude koji su rešili da uzmu svoju budućnost u svoje ruke. Ne daju da im ovi ljudi ovde troše njihove živote. Studente nije pobedio Tito, nije ih pobedio Milošević, nije ih pobedio Šešelj koji je na njih vadio pištolj, sigurno ih neće pobediti Šapić koji ne zna šta znači studirati, i sigurno ih neće pobediti Vučić, koji misli da se studenti pobeđuju tako što se hapse.”

Sve je pratio Al Jazeerin Dušan Hadži Nikolić.

Izvor: Al Jazeera