Požari u Crnoj Gori, situacija kod Crvene plaže pod kontrolom

Aco Vulević – iz Službe za zaštitu i spašavanje Opštine Bar kaže da je u akcijama gašenja lakše je povrijeđen jedan vatrogasac i civil koji je pomagao prilikom gašenja.

Nekoliko požara na crnogorskom primorju.

Potpomognut pojačanim vjetrom, požar se razbuktao u naselju Dražin vrt, na području opštine Kotor. Vatra se približila kućama, ali je, prema navodima vatrogasaca, situacija pod kontrolom. Požar gase sve raspoložive vatrogasne snage, a pomoć im pružaju i kolege iz Perasta.

Iz Službe za spašavanje tvrde da je situacija sa požarima u Herceg Novom relativno bolja u odnosu na prethodnu noć. Opožareno je četiri do pet kilometara na području opštine. Taj požar izazvao je grom prije tri dana. Vatru iznad Kamenara iz vazduha gasi jedan protivpožarni avion MUP Crne Gore jer su helikopteri vojske, koji su juče gasili požare u Boki, jutros preusmjereni na druga požarišta.

A helikopteri Vojske Crne Gore gase požar na lokalitetu kod Crvene plaže u Baru. Iz Službe za zaštitu i spašavanje saopštili su da je situacija na ovom području pod kontrolom. Požar se razbuktao juče poslije podne, a tokom gašenja povrijeđene su dvije osobe. Saobraćaj na potezu od Šušanja ka Sutomoru, koji je u nekoliko navrata bio obustavljan zbog velikog požara u Zelenom pojasu, ponovo je uspostavljen. Željeznički saobraćaj i dalje je u prekidu.

Aco Vulević – iz Službe za zaštitu i spašavanje Opštine Bar kaže da su požari oko Bara sada pod kontrolom. U akcijama gašenja lakše je povrijeđen jedan vatrogasac i civil koji je pomagao prilikom gašenja.

Vulević kaže da su vatrogasne službe imale ‘vrlo aktivnu noć i dan’, te se zahvalio na kolegijalnosti i saradnjih svih vatrogasaca, ali i stanovništvu koje je sarađivalo.

Kaže da će ekipe ostati na ugroženim područjima da dežuraju u slučaju ponovnog izbijanja požara.

 

Izvor: Al Jazeera