Dužina videa 07 minutes 10 seconds

Protest poljoprivrednika u NS: Ako se premijerka ne pojavi sutra do 13:55 blokiramo sve

“Ako premijerka ne dođe mi smo rekli da idemo u Beograd, ali da idemo u zgradu Vlade sa svom mehanizacijom, naravno da je to neizvodljivo. Mislim da ona može naći vremena da se pojavi ovdje.”

Nastavljeni su protesti poljoprivrednika u Novom Sadu, nezadovoljnih otkupnom cijenom suncokreta i, kako navode, katastrofalnim stanjem u agraru.

Predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika, na sastanku u resornom ministarstvu u pokrajinskoj vladi dobili su obećanje da će odluka o zabrani izvoza suncokreta biti ukinuta. Osim toga, zatražili su da se hitno riješi problem visoke cijene nafte, ukinu akcize na gorivo i subvencionira đubrivo. Od najavljenih blokada danas su odustali zbog najave razgovora sa Predsjednicom vlade koju očekuju sutra ujutro u Novom Sadu. Blokade ponovo planiraju od 14 sati u četvrtak ukoliko ne bude dogovora. Poručuju da ne odustaju od zahtjeva i da će nastaviti proteste do njihovog ispunjenja.

“Ako premijerka ne dođe mi smo rekli da idemo u Beograd, ali da idemo u zgradu Vlade sa svom mehanizacijom, naravno da je to neizvodljivo. Mislim da ona može naći vremena u tih nekih 8 sati da se pojavi ovdje. Ako se ne pojavi sutra do 13:55 mi blokiramo i Varadinski most i sve ovo ostalo”, poručio je Mileta Slankamenac, iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika.

Izvor: Al Jazeera