Dužina videa 03 minutes 48 seconds

U Kijevu pogođena stambena zgrada, građani Mariupolja i dalje bez izlaza

Prema posljednjim informacijama dvoje je mrtvih i 12 ranjenih u napadu na stambenu zgradu na sjeveru Kijeva, javlja Saša Delić.

Ruske zračne snage pogodile su stambenu zgradu na sjeveru Kijeva.

Prema posljednjim informacijama dvoje je mrtvih i 12 ranjenih u ovom napadu, javlja Saša Delić. Nekoliko preživjelih izvučeno je ispod ruševina. Napad je prouzrokovao veliki požar, a stanovništvo je evakuisano. Kijevska gradska uprava objavila je i da su ruske snage granatirale aerodrom Antonov.

Jako je teška situacija u Mariupolju, gdje veliki broj stanovništva i dalje ne može da napusti grad, lokalne vlasti kažu da je u tom gradu dosad poginulo više od 2.000 ljudi, dok se broj ranjenih ne može prebrojati.

Četvrti krug rusko-ukrajinskih pregovora održava se putem videoveze, a ukrajinska strana navodi kako se vode teški razgovori, ali i da je ukrajinska pozicija neporomijenjena. Traže primirje, hitno povlačenje ruske vojske s ukrajinskog teritrorija i sigurnosne garancije za Ukrajinu. Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba u najnovijem obraćanju Zapadu traži veće količine oružja i dodatne sankcije Rusiji, kako bi se izbjeglo prelijevanje sukoba na druge zemlje. U međuvremenu ruski izvori tvrde da su povezali kopneni koridor između Krima i separatističkih regija u Donbasu.

Saša Delić prati sva dešavanja iz Lavova, na zapadu Ukrajine.

Teške slike iz Mariupolja

Civilne žrtve u Sumiju

Malo očekivanja od pregovora

 

Izvor: Al Jazeera