Čović: Bez hrvatskog naroda neće se moći voditi politika u BiH

Mislim da su i ovaj put jako pogriješili – prije svega zbog BiH, budućnosti BiH, budućnosti naše djece, kazao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Dragan Čović je izjavio kako se u kampanji “željelo ukazati na probleme Bosne i Hercegovine, da Bosna i Hercegovina ne može biti normalna europska država i da ne može funkcionirati bez hrvatskog naroda kao potpuno jednakopravnog člana kojeg će predstavljati legitimini predstavnici”.

“Mi smo i dalje u situaciji da u razmišljanju nekakve drugačije Bosne i Hercegovine, zbog činjenice da nismo promijenili Izborni zakon, brojiniji narod može odvojiti 200.000, 300.000 i odbijati od hrvatskog člana Predsjedništva. Ja mislim da su i ovaj put jako pogriješili – prije svega zbog Bosne i Hercegovine, budućnosti Bosne i Hercegovine, budućnosti naše djece i uopće promišljanja našeg europskog puta i rješavanja bezbroj problema koje danas imamo u našem nefunkcioniranju.”

Rekao je da se “bez hrvatskog naroda, bez HNS-a [Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine] neće se moći voditi politika u Bosni i Hercegovini”.

 

Izvor: Al Jazeera