Dužina videa 01 minutes 03 seconds

Crnogorska Vlada zabrinuta zbog ponašanja policije Srbije prema Krivokapićevoj djeci

MUP Srbije odbacuje navode o maltretiranju porodice premijera i tvrde da su postupali zakonski i da su im ponudili fizičko osiguranje, ali da su oni to odbili.

Crnogorska vlada saopštila je da je “zabrinuta i užasnuta” odnosom policije Srbije prema djeci premijera Zdravka Krivokapića, koja su iz sigurnosnih razloga već tokom noći iz Beograda doputovala u Crnu Goru.

Vlada u Podgorici saopštila je da su pripadnici policije Srbije u petak uvečer u Beogradu na “grub i nedopustiv način atakirali na sina predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, s porodicom, živi jedna od kćeri premijera” te su, repetirajući pištolje, zatražili od njega da stavi ruke na glavu.

MUP Srbije ranije je potvrdio da je u Beogradu zaustavio vozilo u kojem su bili sin crnogorskog premijera i njegovo osiguranje.

Odbacuju navode o maltretiranju porodice premijera i tvrde da su postupali zakonski i da su im ponudili fizičko osiguranje, te da su to odbili.

U junu su kćeri crnogorskog premijera, nakon niza negativnih tekstova u beogradskim tabloidima, kazale su da se ne osjećaju sigurno u Srbiji, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču.

Izvor: Al Jazeera