Dužina videa 06 minutes 53 seconds

Spasojević: Predsjednik Vučić je uvijek u predizbornoj kampanji

Vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Dušan Spasojević kaže da je sve što se dešava od okončanja pandemije “neka vrsta kampanje”.

Na godišnjoj konferenciji za novinare, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove finansijske mjere pomoći građanima.

Uz novčanu pomoć roditeljima, Vučić najavljuje i po 100 eura mladima od 16 do 30 godina, kao i jednokratnu pomoć umirovljenicima. Kaže da je to moguće zahvaljujući dobrom stanju javnih finansija i tvrdi da je Srbija sa stopom rasta od 7 i pol posto – najbolja u Evropi.

Najvažnije mu je, kako kaže, očuvati mir i stabilnost, te se u tom smislu najviše ponosi što je stranka na čijem je čelu pokazala, kaže, da i uz dugu vladavinu može saslušati kritike, i da je spremna na razgovor.

Vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Dušan Spasojević

Vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu Dušan Spasojević kaže da je sve što se dešava od okončanja pandemije “!neka vrsta kampanje” i da je Aleksandar Vučić “stalno u kampanji”.

“Ovo što smo danas čuli je sasvim sigurno priprema za ono što će biti najveća zabava u Srbiji na proleće, to je izborna kampanja.”

Govoreći o šansama opozicije na sljedećim izborima, Spasojević kaže da beogradska opozicija ima dobre šanse da se na beogradskim izborima “uhvati u koštac sa naprednjacima”, i da ima šanse da pobijedi, dok bi na parlamentarnim i predsjedničkim izborima morala da zadovolji sa konsolidacijom svojih snaga i nečim što bi bila priprema za kasniji pritisak.

Izvor: Al Jazeera