Hoće li doći do obustave postupka protiv Todorića i ostalih?

Odluka o povlačenju optužnice je uslijedila nakon današnjeg hapšenja bivše zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin.

U Hrvatskoj je Državno odvjetništvo povuklo optužnicu protiv Ivice Todorića i 14 osoba u aferi Agrokor.

Odluka je uslijedila nakon današnjeg hapšenja bivše zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin.

Državno odvjetništvo objavilo je vrlo kratko da se optužnica povlači radi “boljeg razjašnjenja stvari”.

S obzirom na to da je nekoliko sati ranije uhapšena tužiteljica Puklin, koja je radila na slučaju Agrokor, pretpostavka je da je obustava povezana s tim slučajem.

Neslužbeno se doznaje da je Puklin uhapšena zbog sumnji da je zloupotriejbila položaj i davala informacije iz istrage nekim okrivljenicima u aferi Agrokor.

Inače, Alerić Puklin dala je ostavku na dužnost nakon što je u njenom stanu pronađeno više od pola miliona eura za koje je USKOK sumnjao da pripadaju bivšem šefu JANAF-a Draganu Kovačeviću, što je drugi, nepovezan korupcijski slučaj.

Nakon obustave optužnice protiv Todorića, iz opozicije kažu kako je to dokaz da su prošle godine bili u pravu kada su htjeli osnovati istražno povjerenstvo zbog curenja informacija iz DORH-a, ali vladajući HDZ to nije dozvolio.

Iz Zagreba se javila Marina Barukčić.

Izvor: Al Jazeera