Dužina videa 04 minutes 34 seconds

Pandora papiri: Šta je sporno u poslovanju porodice Đukanović

Globalna istraga o offshore poslovima otkrila je tajne ugovore o upravljanju imovinom koje su 2012. sklopili predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov sin Blažo.

Globalna istraga o offshore poslovima koju je vodio Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara otkrila je tajne ugovore o upravljanju imovinom koje su 2012. sklopili predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov sin Blažo.

U istraživačkom centru MANS iz Podgorice koji je učestvovao u ovom globalnom novinarskom projektu, tvrde da je riječ o komplikovanoj mreži povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švicarske, Britanskih Djevičanskih Ostrva, Paname i Gibraltara, a da je cilj predsjednika Crne Gore i njegovog sina bilo prikrivanje imovine osnivanjem dvaju trustova. Iz Đukanovićevog kabineta saopštavaju je riječ o samo još jednom u nizu pokušaja diskreditacije predsjednika Crne Gore i članova njegove porodice od MANS-a. Tvrde da trust koji je Milo Đukanović osnovao 2012. nije imao nikakvih poslovnih transakcija dok mu je on bio vlasnik.

Izvještava Branimir Zekić.

Izvor: Al Jazeera