Dužina videa 05 minutes 40 seconds

Rasprava o bezbjednosnoj situaciji: Ko je kada i kako saslušavao građane Crne Gore?

U Podgorici zasjeda Odbor za bezbjednost i odbranu Crne Gore, koji razmatra inicijativu za kontrolno saslušanje predstavnika Vlade, tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i policije.

U Podgorici zasjeda Odbor za bezbjednost i odbranu Crne Gore, koji razmatra inicijativu za kontrolno saslušanje predstavnika Vlade, tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i policije povodom aktuelnih dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Iznijete su tvrdnje da je Agencija za nacionalnu bezbjednost politizovana. Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da nije bilo pravovremene reakcije kojom bi se pronašli krivci i nalogodavci za početkom godine otkrivenu aferu prisluškivanja mitropolita, političara i novinara, kao i da je sada u Crnoj Gori bezbjednosna situacija toliko kulminirala da posledice mogu da budu nesagledive.

Tokom rasprave je iznijeta i inicijativa za formiranje eksternog odjeljenja ili tužilaštva koje će se baviti političkom korupcijom. Raspravljalo se i o potrebi hitne reforme Tužilaštva, a predstavnici vlasti i opozicije međusobno se optužuju za nezakonito prisluškivanje.

U Podgorici je Milica Marinović.

Izvor: Al Jazeera