Dužina videa 05 minutes 51 seconds

Knežević optužuje Đukanovića i Markovića da su davali nalog za prisluškivanje

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da nije bilo pravovremene reakcije kojom bi se pronašli nalogodavci za početkom godine otkrivenu aferu prisluškivanja mitropolita, političara i novinara.

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu crnogorskog parlamenta jednoglasno su podržali inicijativu za kontrolno saslušanje potpredsjednika vlade Dritana Abazovića, čelnih ljudi vrhovnog i specijalnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i specijalnog policijskog odjeljenja zbog aktuelne bezbjednosne situacije u zemlji.

Sjednica je zakazana za ponedeljak. Iznijete su tvrdnje da je Agencija za nacionalnu bezbjednost politizovana. Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da nije bilo pravovremene reakcije kojom bi se pronašli krivci i nalogodavci za početkom godine otkrivenu aferu prisluškivanja mitropolita, političara i novinara, kao i da je sada u Crnoj Gori bezbjednosna situacija toliko kulminirala da posljedice mogu da budu nesagledive.

Tokom rasprave je iznijeta i inicijativa za formiranje eksternog odjeljenja ili tužilaštva koje će se baviti političkom korupcijom.

Sve je pratila Milica Marinović.

Izvor: Al Jazeera