Dužina videa 03 minutes 44 seconds

U Beogradu ‘protest protiv državnog kriminala’

Organizatori navode da Srbijom vlada sprega vlasti i kriminala, a da su građani svjedoci obračuna dva klana, na čijem su čelu predsednik Aleksandar Vučić i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

U organizaciji Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”, stranke “Zajedno za Srbiju” i nekoliko udruženja, pred Republičkim javnim tužilaštvom u Beogradu za 12 sati zakazan je “Protest protiv državnog kriminala”.

Najava za proteste uslijedila je nakon objave Pandorinih papira. Organizatori navode da Srbijom vlada sprega vlasti i kriminala, a da su građani svjedoci obračuna dva klana, na čijem su čelu predsednik Aleksandar Vučić i ministar odbrane Nebojša Stefanović. Iz Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” kažu da je povod za protest enormna kriminalizacija društva i, kako navode, očigledna umiješanost državnog vrha Srbije u najteža krivična djela.

Sa druge strane, kako ističu, tužilaštvo, sudovi, javni medijski servis i sve druge institucije koje bi morale da reaguju, šute i dopuštaju da počinioci prolaze nekažnjeno.

U Beogradu je Jelena Glušac.

Izvor: Al Jazeera